Wednesday, June 20, 2007

19.6. Vallattomat-pentue 5 viikkoa

Pennut ovat valloittaneet jo koko ison keittiön ja leikkivät paljon keskenään. Pentuaitaus on käytössä enää siivouksen ajan. Sanomalehden käyttöä harjoitellaan. Välillä on kaikki tassut paperilla ja välillä vain yksi.
Vega päästää jo iso-sisko Sasun ja isoäiti Uuvankin katsomaan pentusia. Sasu on ilmeisesti loukkaantunut siitä, ettei asu nyt kotonaan, vaan mummilla, eikä halua seurustella pentujen kanssa. Vega käy ulkoilemassa Sasun ja Uuvan kanssa jo pitkilläkin lenkeillä. Selvästi kaipaa "aikuista" seuraa.
Vega imettää pentuja vielä, mutta pääasiallinen ravinto on jo piimä ja penturuoka liotettuna. Pennut rouskuttaa myös kuivamuonaa, mutta siitä suuri osa päätyy vielä vain ympäri lattiaa. Vesikuppia ei onneksi käytetä uima-altaana.
Pentujen lempipaikka on "luola" tuolin alla kaapin suojassa, mutta pentukopat ovat myös käytössä. Niissä voi leikkiä "linnanvalloitusta"; ekana tullut estää muita tulemasta sinne. Pentukoppaan mahtuu enää kaksi pentua kerrallaan nukkumaan ja käytössä onkin välillä kaikki kolme koppaa. Vega puolestaan majailee taas tietokoneella olijan jaloissa ja välillä omassa kopassa, jonne ei seuraa halua. Pennut leikkii myös Vegan korva- ja häntäkarvoja vetämällä ja tassuja nipistelemällä. Mutta saattavat myös vain makailla emon kaulalla tai masulla ilman ruoka-ajatuksia. Muutamat lelut, kuten pallot ja vessapaperihylsyt, ovat myös käytössä.

On pentujen punnitus ja kynsienleikkuupäivä taas. Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet, vaikka kokoeroja on. Vanhemmat on niin vähän sukua keskenään (sukusiitoskerroin vain 1,22 %), että oli odotettavissakin pentue, jossa erinäköisiä ja kokoisia sisaruksia. Värin puolesta pentuja on edelleen vaikea erottaa toisistaan, jos ei laita paria pentua vierekkäin, mutta muuten yksilöerot jo näkyy.

Vilma Vipeltäjä 1880 gr (menossa sijoitukseen)
Vili Vilperi 1331 gr, edelleen pienin ja tummin poika
Virta Vintiö 1572 gr, vaalein poika
Vauhti Vallaton 1780 gr,
Viuhti Vikkelä 1880 gr,
Velmu Veitikka 2250 gr, pitää edelleen pintansa ruokailussa