Friday, October 24, 2014

Zolan joululahjapennut 2014

Zola synnytti 5 reipasta pentua torstai iltapäivällä 23.10.2014 nopeaan tahtiin. Emo ja pennut voivat hyvin. Pennut osasivat heti tarttua napakasti ruokaan. Pennut kasvavat lapsiperheessä Zolan / Ottilian kotona. Kotikennelin kasvattajista Tuija ja Ottilia ovat käyneet Kennelliiton kasvattajan peruskurssin, kasvattajasitoumus on voimassa.
Kennelnimi on perua Tuijan äidiltä Mirjalta. Kotiin tuli eka pk. mäyris vuonna 1966 ja ekat Käpälämäki pennut 1970. Laumaan kuului myös yksi karkeakarvainen, jolla myös Käpälämäki pentueita. Nykyisessä laumassa asutaan kerrostalossa noin kilometrin säteellä sukulaiskoirista ja kesäisin ja lomilla sekä hoitotarpeen mukaan ollaan enempi yhdessä mm. mökillä Lopella.
Meidän pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikkoisena (18.12. alkaen).


Pennut tottuvat heti eri ikäisiin ihmisiin muun hoitoringin kera. Sukulaiskoiriin tutustutaan vasta parin viikon kuluttua. Vetreät veteraanit ja kokeneet leikitystädit isoäiti Sasu ja isoisoäiti Vega toki jo innostuivat pentuhajuista, kun Tuija toi pyykit pesuun.

emä FI MVA EE MVA
KÄPÄLÄMÄKI ZOLA ja isä FI MVA BY MVA LTJV-13 EEJV-13
ÖRNBERGETS LIONHEART
Sukutaulussa hienoja koiria monesta maasta, myös taipumuskokeissa palkittuja ja käyttövalioita. Isä sai juuri Ruotsin jälkikokeesta avo 1 ja tuli samalla Suomen muotovalioksi. Vanhemmat on kotikoiria, joilla harrastetaan monipuolisesti. Sukusiitosprosentti 0, sukutaulu

Pentujen syntymäpainot:
klo 14.30    uros,   352 gr, musta punaisin merkein (black and tan)
klo 14.45    narttu,  299 gr, punainen tummin peitinkarvoin
klo 15.12    narttu, 315 gr, musta punaisin merkein (black and tan)
klo 15.45    narttu, 302. punainen tummin peitinkarvoin
klo 17.15    uros, 330 gr, punainen tummin peitinkarvoin
Punainen väri on tumminpeitinkarvoin. Todennäköisesti jotain Uuva-isoisomummin kaltaista; pentuna silläkin oli ihan musta vatsa, hienot tan-merkit ja punainen selkä. Silloin värejä ei rekisteröity niin tarkasti ja Uuvakin on rekisterissä vain punainen.Näillä on kuitenkin erittäin vahva musta ja jättävät helposti mustia jälkeläisiä.