Friday, November 28, 2014

Pennut 5 viikkoa

27.11.2014 Pennut täytti 5 viikkoa. Kehitys vauhdikasta, opetellaan juoksemaan. Yli esteiden mentiin jo joten 20 cm aitaus sai purkutuomion ja juoksutila laajeni koko keittiiöön. Pentutestiä tuli tehtyä ohessa, kun asennettiin oviaukkoon 30 cm lauta, jotta emo voi liikkua pentujen luo ja muualla mielensä mukaan. Testatiin sahausäänet, imuri, poranääni istuen pentuen seurana lattialla aikuiset koirat rauhallisesti vieressä maaten. Muutenkin on perheessä päivällä ääniä, joten yön ja päivän ero on iso. Päivällä on valot päällä ja lasten, elämän ja tv:n ääniä, yöllä nukutaan pimeässä.
Käpälämäki Pikku-Sasu
Zola on seurakoira ja nukkuu taas ihmisperheensä kanssa sängyssä, pennut nukkuu keittiössä keskenään. Emo Zola ja isoisoäiti Vega käy leikittämässä pentuja. Zola on tosin vielä pentujen mielestä maitobaari ja kiinteän vedessä kostutetun ruoan lisäksi pentujen pääravintoa on emonmaito. Pennut opettelee myös juomaan vettä ja yrittää osua sanomalehdelle pissalle.
Musta narttu, Pikku-Sasu on vielä vapaa, muut sitovasti varattu. Pentue on pitkään suunniteltu, yksi tytöistä jää kotiin seuraavaksi harrastuskoiraksi ja muutkin ovat erittäin lupaavia moneen menoon.
Eläinlääkäri tulee tarkistamaan ja mikrosiruttamaan pennut kotona 7 viikon iässä. Nimet rekisteröintiä ja vakuutusta varten nyt paikoillaan, muutamia vaihdettu.