Wednesday, June 12, 2019

2019 pennut 3 viikon ikäisiä 26.6.2019


26.6.2019 Pennut kolme viikkoa
Pojat etsii vielä omia koteja, nartuilla alustavat varaukset ensi viikon, josko sitten päätetään sopivat kodit. Luovutukset alkaa heinäkuun lopulla. Ennen sitä sirutetaan ja eläinlääkäri tarkastaa ja rekisteröidään. Ja keksitään nimet !
Pentuset oppineet juuri kävelemään ryömimisen sijaan ja silmät auenneet. Ensimmäisiä kiipeily yrityksiä myös jo tehdään - aidat on tehty ylitettäviksi! Sosiaalistaminen vauhdissa; pidellään sylissä niin lasten kuin aikuisten ja eletään keittiössä keskellä perheen ääniä. Pentuset on käyneet jo pari kertaa autolla mökilläkin ja pääsevät nyt vähän uloskin maistelemaan maailmaa turvallisesti emon ja sukulaiskoirien kera. Painoeroa on jo syntynyt vaikkei se korreloi aikuispainoon, vain siihen kuka eniten tässä vaiheessa syömässä. Pennut aloittaa vähitellen totuttelun myös muuhun ruokaan kuin emonmaitoon. Maailma avartuu monin tavoin myös kirjaimellisesti, kun saavat isomman aitauksen.
linkki videoihin
isoäiti Zola https://www.youtube.com/watch?v=XiiL08JrnrY
mamma Saskian täyssisko Sera https://www.youtube.com/watch?v=qfpaYrJAkCc&list=PLi05w81Clu_witeJWdPrJ5X8zZpErF8wR
Saskia mamma https://www.facebook.com/kennelkapalamaki/videos/306135610019410/
iskän isoveli Mokke https://www.youtube.com/watch?v=HSm7P84Tyvc
Zola ja isosisko Viuhti uimassa https://www.facebook.com/kennelkapalamaki/videos/2233926613525285/
 Fb-sivuillamme on enempikin videoita koottuna
https://www.facebook.com/kennelkapalamaki/videos/
12.6.2019 Pennut viikon
Saskian (Käpälämäki Pikku-Sasu)  ja Kessun (Käpälämäki Hiltun Cecar) pennut viikon ikäisiä ja kasvavat normaalivauhtia. Kaikki on punaisia, mutta varmasti jää enempi tai vähempi mustaa myös punaiseen mukaan.
Vanhempien yhdistelmä Koiranetissa eli pentujen sukutaulu. Molempien suvuissa paljon aktiivisia harrastuskoiria vaikka kaikki sitten myös kotikoiria ja sängyssä nukkujia ovatkin.
Pentujen painotaulukkoon pääset tästä. Painot hiven kellonajan mukaan myös vaihtelee ja milloin viimeksi syöneet. Painoseuranta siirtyy tästä eteenpäin n. viikon välein. Tyttöjä on vaikea erottaa toisistaan, mutta toisella pojalla on pieni valkoinen täplä kurkussa joka vielä erottuu. Näin pienille ei oikein voi vielä laittaa pentupantoja.
Saskian pennut 2019 soittolistalta voit katsoa videoita ja myös Saskian agilityvideoita.