Tuesday, June 5, 2007

5.6. Vallattomat-pennut kolme viikkoa

Pennut täyttävät tänään kolme viikkoa ja ovat kasvaneet huimasti. Silmät on auenneet ja liikkuminen on jo kävelyä. Kova yritys on makuualustalta sanomalehdelle pissalle. Takaisin tullessa voi jalat väsähtää ja pentu jää niille sijoilleen nukkumaan. Yleensä hakeutuvat isoon kasaan vieri viereen nukkumaan turvallisesti ja lämpimästi. Vega käy ahkeraan syöttämässä pentuja, mutta ei enää vietä pentuaitauksessa aikaa. Pennut on ihmeen hiljaisia, mutta ilmeisen tyytyväisiä ja masut tarpeeksi pullollaan. Hiukan jo leikin alkeita yrittävät. Häntä vähän heiluu ja koko pentu mukana. Näky on aika liikuttava kun pentu yrittää leikkiä Vegan korvilla tai nenällä, kun emon pää on vieläkin isompi kuin pentu.
Tänään on taas kynsienleikkuupäivä ja punnitus. Kahta lukuunottamatta pennut ovat ylittäneet ensimmäisen kilon rajan.
Ainokainen neiti Vilma Vipeltäjä on jo 1082 gr ja Virta Vintiö suht saman kokoinen 1098 gr.
Vili Vilperi on edelleen pienin 830 gr. Vilin erottaa mustimmasta selästä toisesta pienestä pojasta Vauhti Vallaton, joka 892 gr.
Ponchoja on nyt kaksi 1252 gr ja 1292 gr, Velmu Veitikka ja vielä nimetön. Pentuajan painoerot ei kerro aikuiskoosta, mutta kevyimmät pennut on tällä hetkellä ketterimpiä kävelyssä. Pennut totuttelee jo sylissä oloon ja nukahtavat vielä melko pian sylissäkin. Rapsutusrefleksi on hauska; kun rapsuttaa oikeasta kohdasta alkaa pennun jalka vipattaa.