Sunday, November 25, 2012

Zolan jalokivet 4 viikkoa 2012

Pennut täytti perjantaina 4 viikkoa ja kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia. Vielä jalat lipsuu liukkaalla lattialla, mutta tänään joku keksi että kun juoksee lujaa niin pysyy paremmin pystyssä. Leikit lisääntyy sisarusten kanssa ja emon karvoja repien. Myös lelut kiinnostaa ja uusin ihastus on vessapaperihylsy joka pyörii ja jota voi maistella ja nostella pikku hampailla. Isoäiti Sasu saa tulla pentujen luo ihan vapaasti ja onkin niistä kovin kiinnostunut. Isoisoäiti Vegakin olisi kiinnostunut, mutta Zola on päättänyt käyttää Vegan evakon hyväksi vallankaappaukseen. Ehkä Zolaa ottaa päähän ettei se pääse agilityyn kuten Vega ja Mokke, vaan joutuu olemaan vauvavahtina.

Painot su 25.11.:Safiiri (ent. Rosie) 1349 g, hiukan enempi mustaa kuin pikkusiskolla (oranssi panta)
Rubiini (ent. Pinky) 1102 g, edelleen pienin ja siroin (pinkki panta)
Topaasi (ent. Goldie) 1495, edelleen osaa olla kuin marsu
poika vielä jalokivinimi auki (ent. Blackie) 1455 g, tummin peitinkarvoin, kuvissa mustaa paljon (sin. panta)

Tyttöjen kanssa vielä avoinna kuka lähtee mihinkin kotiin. Katsellaan vielä mitä eroja pentuihin tulee. Sijoitukseen menevän valinta oman päämieltymyksen mukaan todennäköisesti. Päiden mallit näyttäisi olevan pennuilla erilaisia, isäänsä tai emäänsä tai muuhun sukuun tulevat.

Kaikkia totutetaan erilaisiin ihmisiin ja kyläilemään rohkaistaan myös tulevia perheitä. Pennut oppii tuntemaan monia ihmisiä ja osaa sitten suhtautua myöhemminkin uusiin tuttavuuksiin kivana asiana. Ja tottuvat siihen että nostellaan ja pidetään sylissä. Teeveetä voi katsella vaikka pentu masun päällä.

Eilen aloitettiin myös lisäruokinta. Syömistä ei tartte opettaa, osaavat heti. Juoma on vielä emosta tai ruuan kostukkeena olevasta vedestä.