Monday, November 19, 2012

Zolan pennut 3 viikkoa

19.11.2012
Pennut täytti perjantaina 16.11. kolme viikkoa ja jopa parissa päivässä on paino noussut edelleen. Emon maito siis riittää vielä hyvin, vaikka Zola alkaakin näyttää tosi laihalta, vaikka syö valtavat määrät ruokaa. Ihan muutaman päivän aikana on pennuille tullut yritystä leikkiä keskenään tai emon kanssa; etutassunnostoa, hännän tai korvien pureskelua, äänellä herättelyä (herätys! leikitään). Pikku hampaat alkaa puhjeta ienten läpi, mutta vielä puraisut ei tunnu. Myös ihmisen sormea maistelevat. Pentuja pidetään paljon sylissä, teimme jopa sylilistan jotta joku pennuista ei jää vähemmälle sylissäpidolle. Kukin pitelijä merkkaa listaan ketä on pitänyt sylissä ja yrittää kukin vaihdella pentuja. Pennut tottuu siten useampaan eri ihmiseen.Veljen tyttäret kävi myös kylässä ja lupasivat vierailla jatkossakin jotta pennut tottuu myös eri ikäisiin lapsiin. Siskonpoika tulee myös varmasti  pentuja pitelemään. Nyt on päivällä valot päällä ja radio tai tv päällä jotta tarpeeksi melumaailmaa yöhön verrattuna. Ja tulevaan avarampaan elämään synnyinkodin ulkopuolella. Pennut muuttaa vähitellen isompaan aitaukseen. Viime viikolla sen verran avarampaan että pääsevät pissalle sanomalehdelle pois sängyltä sekä harjoittelemaan liikkumista ja maailman tutkimista.
Isoäiti-Sasu saa tulla pentua katsomaan ja nuuskimaan. Iso-isoäiti Vega on vielä mummilla Moken seurana, mutta päässee tällä viikolla jo kotiin ainakin päiväajaksi. Vega on ihan tyytyväinen mummillakin, mutta Tuijan ottaessa mukaan agilityharkkoihin ei haluaisi autosta lähteä enää mummille. Katsotaan miten sujuu kotona olo. Zola nimittäin on jo vallannut Tuijan sängyn ja Sasun kanssa siinä mahtuuu sovussa olemaan, mutta Vegalle uusi järjestely ei välttämättä sovi.

Painot: poika 1130g (tummin), tytöt Pinky 866g, Rosie 1080g ja Goldie 1220 g (edelleen vaalein, pikku-marsu).

Rekisteröintinimet edelleen mietinnässä mutta Jalokivet-pentue jossain muodossa. Käpälämäki Zolan Topaasi, Smaragdi, Rubiini ja Timantti??? Vielä on aikaa miettiä, mikrosirutus tapahtuu vasta 6 viikoisena ja sitten mahdollista rekisteröidä kun pennut on virallisesti tunnistusmerkattu.

Lauantaina ja sunnuntaina kävi kaikkia pentuja joku katsomassa. Poika menossa Saloon isosetänsä alkuperäiseen perheeseen. Isosetä muutti tyttären mukana ja äiti tahtoo oman koiran. Isosetä käy etuäteen tutustumassa pentuun täällä ennen muuttoa. Viettävät sitten joulun yhdessä.
Yksi tytöistä lähtee Kouvolaan ja yksi jää Helsinkiin sijoitukseen. Yksi hiukan auki vielä. Kani ja mäyräkoirayhdistelmä tuntuu koiralle aika haastelliselta vaatimukselta. Oishan se kurja, jos lapsen lemmikkikanille sattuisi jotain muutaman kuukauden kuluttua. Kuka tytöistä menee minnekin selviää kun pennuista saa jotain arvioita vilkkaudesta ja ulkonäöstä. Kaikista tulee varmasti nättejä, mutta itseä miellyttää usein joku tietty tyyppi.