Friday, November 9, 2012

Zolan pennut 2 viikkoape 9.11.2012
Pennut täytti tänään 2 viikkoa ja ovat pulskistuneet reippaasti.
Painot:
Pinky 588 g
Rosie 755 g
Goldie, pullukka 805 g
Blackie 759 g
Painoerot vaikuttaa hurjilta jo, mutta ei vaikuta pentujen pirteyteen ja tarmokkuuteen. Kaikilla on pienet masut pullollaan, kun Zola imettää ahkerasti. Kaikki ryömii jo tarmokkaasti pedissä ja nostelee päätä ja silmätkin on jo sen verran auki, että täytyi tarkistaa kalenterista että pennut todellakin on vasta kaksi viikkoa.

Ensi viikolla on muutto laajempaan aitaukseen, missä ei vielä eksy, mutta voi harjoitella ryömimistä. Elinitilaa laajennetaa vähitellen jotta turvallinen olo säilyy. Lämpötyyny ja lisäpatteri on päällä kunnes pienet hampaat alkaa askartelemaan.

Saavat tänään ekan matokuurin, kun kaupunkikoirilla matoja aina on (maaperässä talvenkin yli säilyviä madonmunia koirankakkojen jäljiltä) ja pennut saa tartunnan emältä kaikista madotuksista huolimatta. Matolääkkeet kun ei tehoa kuin tiettyyn asteeseen, muuten olisivat vaarallisia myös koiralle. Matoja ei koirasta huomaa jos niitä on vain vähän ja siksi koirat madotetaan säännöllisesti 2-3 kertaa vuodessa varotoimena.

Zola oli tänään ekaa kertaa pidemmällä lenkillä Sasun kanssa puistossa ja kivaa oli. Leikkivät hippaa. Sitten kun nähtiin muita koiria tuli kuitenkin kiire kotiin pentujen luo.

Tänään leikataan kynnet ekaa kertaa ja otetaa potretit kunhan kamera palaa kotiin.