Tuesday, December 11, 2012

Zolan jalokivet 6 viikkoaPennut täytti jo 6 viikkoa perjantaina ja tän viikon perjantaina saisi jo alkaa luovutus. Venytetään kuitenkin lähelle 8 viikkoa tai yli perheille sopivaan kohtaan. Yöt menee vähän huonosti, kun on tahtojen taistelua siitä, missä huoneessa kukin nukkuu. Yön pennut viettää yhdessä keittiössä, mutta päivällä pääsevät jo muuallekin. Ja osaavat vaatia "avaraan". Parketilla osaavat jo suht hyvin liikkua ja suunnistaa sanomalehdelle. Toki ei aina sinne ehdi.. Ja kaikki sängynaluset on aivan ihania luolia, joihin on kiva nukahtaa.

Lisäruokinnalla on pentujen painoerot pysyneet ja kasvaneet, joku on aina nopeampi syöjä kuin toinen tai toisen masuun mahtuu enempi. Syövät vielä monta kertaa päivässä. Yritän yöllä pidentää ruokintaväliä, jotta saisi myös nukkua. Emon maito ei enää riiitä edes yösyöttöön. Taitavat pennut myös purra aika lailla emoakin, jotta ei kivaa.

Isoisoäiti Vega on ottanut Uuvan roolin ja leikittää pentuja sekä komentelee niitä, et nipistele, et tule nyt tänne, ei nyt. Isoäiti Sasu käy vain moikkaamassa, sitä ei taida kiinnostaa pentujen hampaat. Zola on vähän liiankin kiltti, kuten emot yleensä, ei komenna vaikka purevat ja roikkuvat.
Lasta ja koiria ei saa koskaan jättää yksin keskenään. Lapsenlapsi ja sukulaislapset toimii totuttajina pieniin ihmisiin, mutta vastuu valvonnasta on aina aikuisilla jatkossakin.
Lasten lelut ei sovi koirille, ne maistuu liian hyvin ja silppua tulee muovista ja puustakin. Ei ne pennut erota mitkä leluista on niiden omia.