Saturday, May 4, 2013

Hulda Hurmaavan pennut 2.5.2013

Hulda Hurmaava alias Hiltu pyöräytti 7 pentua suht vauhdikkaasti torstaina 2.5.2013 klo 17-21.30.
pentue jalostustietojärjestelmässä

Kasvattaja Tuija ehti mukaan vasta neljännen syntymään. Pennut asustavat Keravalla emäntänsä Marin kanssa. Perheessä on myös kissa Pomio ja karkeakarvainen mäyris Seri, joka on nyt pari viikkoa hoidossa ettei Hiltu-emo stressaa pentujen vahtimista. Tuija oli ekat pari päivää apuna imetyskoulua pitämässä, jotta kaikki pennut saisivat tasaisesti maitoa ja pysyisivät suht tasavahvoina. 7 pennun kanssa joutuu vähän vahtimaan imetystouhua, koska ekana syntyneet pennut puskee helposti pienemmät pennut pois parhailta nisiltä. Ja ekoina päivinä emon on vaikea ison pentueen kanssa vaihtaa asentoa ilman että joku putoaa kyydistä tai saattaa jäädä jumiin emon taakse.
Hiltu on oikein hyvä mamma ja osasi, kuten ekallakin kerralla, hoitaa synnytyksen itse;  napanuorien katkaisut ja istukoiden ja kalvojen vedot. Yleensä emme päästä vieraita katsomaan pentuja pariin viikkoon, vain ennestään emolle tuttuja jotta mahdollisimman rauhallista eloa. Hiltu on erittäin avoin luonne ja toisena päivänä jo halusi kuitenkin itse tulla tervehtimään eteiseen vieraita. Haluaa selvästi myös huomiota hienoista pentusista.

Pentuja tuli sitten lähes joka väriä, mutta toivotaan, ettei noilla erikoisilla väreillä ole liian suurta merkitystä. Tulevilta perheiltä toivotaan muutakin toivetta kuin erikoisvärinen mäykky. Yhdistelmä on tehty, jotta saataisiin hyväluonteisia keskikokoisia normaalimäykkyjä, joilla vielä normaalit mäyräkoiran vaistot jäljellä. Hiltun ekoista pennuista tuli oikein mukavia ja kauniita koiria, näistä kasvattajalla on Mokke Mestari. Mokella on jo tulos jälkikokeista 9kk iässä ja se aloitti myös agility-kisaamisen saaden jo ekan tuloksen alle 2 vuoden iässä.

Molemmilla vanhemmilla on hyvät näyttelytulokset ja metsästyskoirien jälkikokeista tuloksia. Molemmilla vanhemmilla on hyvät terveystutkimustulokset ja molempien suvuista tiedetään pitkälle taaksepäin samat asiat. Isä on pitkäkarvainen mustalaikullinen kääpiömäyris, jolla myös hyvä luonnetestitulos.

Alustavia varauksia otetaan sähköpostiin ja pentuja pääsee katsomaan aikaisintaan kolmen viikon iässä. Vasta kun on tavattu, voidaan sitovampia varauksia tehdä. Pennut kasvaa ekat viikot Keravalla ja säistä riippuen opettelee ulkoilmaelämää myös Lopella mökillä,
jossa voivat tutustua myös turvallisesti kasvattajan muihin koiriin.

emän väri punainen tummin peitinkarvoin
isän väri mustalaikullinen
pennut:
1 uros punainen tummin peitinkarvoin (kuten Zolan Timantti)
2 narttua punainen tummin peitinkarvoin
1 narttu punalaikullinen
1 uros punalaikullinen
1 narttu mustalaikullinen
1 narttu musta punaisin merkein (kuten isoäiti Vega)